3 Mart 2020 Salı

Geçici Dövme Nedir

Geçici dövme nedir derseniz, ingilizce temporary tatooo kelimesinin Türkçe karşılığı olarak vazife görmektedir. Ama asıl amacına bakıldığında ise kalıcı dövme yaptırmak istemeyenlerin tercih ettikleri ve bir çok isimle adlandırdıkları örnek olarak sahte dövme, sticker dövme, yapıştırma dövme gibi isimleri olan, görünüm itibariyle aynı dövme görünümünde ama deri üzerinde kalıcılık süresi 2 ile 7 gün arasında değişen zamanlarda olan dövmeye geçici dövme denmektedir.
Geçici dövmeler son zamanların popüler trendlerinden biri olmuştur, bir çok kişi dövme yaptırmak istemesinde rağmen hem acısından hem de ömür boyu o dövmeyi taşımaktan dolayı çekince göstermektedirler.
Geçici dövme oldukça kolay bir şekilde yapılmakta ve görünümü ile kalıcı gerçek dövmeleri aratmaması sebebiyle bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir.
Bu kadar çok konuştuk ve sizlere bir kaç geçici dövme nasıl olur göstermek istiyoruz...


Görüldüğü gibi geçici dövme şablonunda yer alan dövmelerin gerçek dövmelerden hiç bir farkı olmadığı görülmekte, sol resimde yer alan deniz anası geçici dövmesi aynı gerçek dövme gibi vazife görmekte ve yapılışı bakımından oldukça pratik olmakta.
Geçici dövmeler yapılması konusunda da oldukça pratiktir...

  1. İlk olarak beğendiğiniz dövme setini ve şablonunu satın alın
  2. Daha sonra yapmak istediğiniz dövme modelini makasla etrafından kesiniz
  3. Dövme deseni derinizin üzerine gelecek şekilde yerleştiriniz
  4. Arkası beyaz olan dövmemizin üzerinden nemli pamuk yada bez ile ıslatınız
  5. Bir müddet bekleyin ve dövme şablonu derinizin üzerine geçtiğine emin olun
  6. Transfer kağıdını kaldırın ve geçici dövmeniz hazır.
Geçici dövme fiyatları ne kadar acaba pahalı mıdır, ucuz mudur bilmek isterseniz, aman aman pahalı bir şey değil, en ufak dövme şablonları 10 liradan başlayan fiyatlarda olmakta ve alacağınız dövmenin boyutuna göre değişim göstermekte.
Son olarak ta geçici dövme abdest almanıza engel olur mu, abdest bozar mı diye merak ediyorsanız, üzülerek söylemeliyiz ki geçici dövme ile abdest alamazsınız, çünkü dövme yapılan yerin altına yani derinin üzerine su geçmemekte ve buda sizi abdest almanıza engel olmakta. Abdest olarak yapılan yere göre değişmekte, namaz abdesti için dirseklerinize kadar yapılan dövme engel olacaktır ama iş gusül abdesti konusuna gelirse kesin olarak bilmeniz gerekir ki geçici dövme ile gusül abdesti kabul olmamakta...
Bu yazımızla geçici dövme nedir öğrenmiş ve bilgilenmiş olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder