15 Nisan 2020 Çarşamba

Endüstriyel Tesislerde Isı Kazanım Uygulaması Vana Ceketi

Mühendislik bilmeyen birisine ısı transferinden bahsetmek isterseniz, ona kışın doğal gaz faturasını, camlarını değiştirerek düşürebileceğini, veya evinin dışına izolasyon yaparak evdeki ısıyı içeride tutarak faturalarında büyük bir düşüşe neden olabileceğini söyleyerek izah edebilirsiniz.
Aslında mantık basit, içeride ki hava dışarıya göre sıcaksa, içeriden dışarıya ısı kaçışı olur. Bunu engellemek için ise çift camlı pencereler kullanılmalıdır. Yine aynı mantık endüstriyel tesislerde de geçerlidir.
Mesela, bir tekstil fabrikasında üretilen buhar, fabrikanın diğer birimlerine ulaşasaya kadar bir çok borudan geçer ve yol boyunca çok fazla ısı kaybına maruz kalır. Bu ısı kaybını en aza indirmek önemlidir.
Çünkü, verim ilkesi gereğince verilen enerji sonrasında alınan iş ne kadar çok ise o kadar karlı bir iş olur. Ama pratikte bunu sağlamak için bazı bir takım önlemler almak gerekir. Bunların en başında gelen ise buhar geçen boruları izole etmekten geçer.
Vana ceketi izolasyonu
Yukarıda görsel de vana ceketi izolasyonu uygulanmış bir sistem görünmekte. Aynı zamanda taş yünü sarılmış onunda üstüne galvaniz kaplı saç levhalardan kaplama yapılmış.
Endüstriyel tesislerde taş yünü yada cam yünü oldukça sık kullanılan bir izolasyon malzemesidir. Vana ceketleri ise genellikle, vana, pompa gibi ekipmanların izolasyonlarında kolaylık ve pratiklik sağlaması amacıyla kullanılır.
Vana ceketi izolasyon uygulaması
Bu görselde de yine bir vana ceketi izolasyon uygulaması görülmektedir. Buhar üreten sistemlerin vana ve pompa guruplarından ısı kaybını önlemek amacıyla, içi taş yünü olan, kumaşı ve iplikleri yanmaz türden olan malzemelerde vananın tipine ve cinsine göre özel imal edilmiş vana ceketleri, ısı kaybının önlenmesi konusunda son derece profesyonel bir rol oynar.
Her yıl binlerce lira kazanç sağlayan vana ceketlerini Bursa vana ceketi imalatçısı Koç Demir Vana Ceketleri firmasından temin edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder