17 Nisan 2020 Cuma

Öğrenci Koçluğu Hizmetinde Online Koçluk Seansları

Günümüzün en temel sorunlarından birisi, karşılaştığımız sorunlarda akıl danışabileceğimiz kimsenin olmamasıdır. Hayat tecrübeden ibarettir, ne kadar tecrübe sahibi olursak, hayatta kalma becerilerimiz bir o kadar daha güçlü olur. Lakin bu hayat her olayı tecrübe ettirecek kadar da uzun bir hayat değil, hal böyle olunca yapılması gereken şey, başkalarının tecrübelerinden faydalanmak olacaktır.
Peki bu tecrübe sahibi insanları nasıl buluruz, yada bu tecrübe sahibi insanlar kimlerdir?
Günümüzde tecrübe denilen şey bir kaç açıdan değerlendirilebilir. Mesela fayans döşeme ustası olduğunuzu var sayarsak fayanslar için kullandığınız derz dolgular ve yapıştırıcı kimyasal konusunda farklı markaları deneyip ve sağlamlığı konusunda bilgi ve deneyim sahibi varsayarsak bu mesleğimiz açısından deneyimli biri olduğumuzu gösterir.
Bunun gibi yaşadığımız her olayda alacağımız bir ders olduğu vakit, deneyim kazanmış elde edebiliriz.
Peki başımıza ilk defa gelen olaylar karşısında neler yapabiliriz, yada canımızı sıkan durum karşısında reflekslerimiz ne olmalı, işte bunun yanıtını yaşam koçları vermekte.
Yaşam koçları, deneyim ve bilgi birikimlerini, danışmanlık yaptıkları vakalarda ve kişilerde en ustalıkla uygulayarak harekete geçiren kişilerdir.
Yaşam koçlarının bir çok çalışma alanı bulunmakta, işletme koçluğu, ilişki koçluğu, öğrenci koçluğu, aile koçluğu, bireysel ve kurumsal koçluk gibi.
Her biri ayrı bir uzmanlık alanı olan bu çalışma alanlarından biri olan öğrenci koçluğu, hem aileleri hem de çocukları ilgilendiren çok özel bir çalışma alanıdır.
Günümüzün eğitim sistemi, sürekli bir rekabet halinde olmayı mecbur kılıyor, öğrencilerin en iyi okullara girebilmesi için sürekli ve doğru çalışmaları gerekmekte. Her sene milyonlarca öğrenci en iyi okullara girmek için ter dökmekte ve bir o kadar da aileler zaman, para ve emek harcamakta.
Zaman zaman bu girilen yol çatışma sahasına dönebiliyor. Ailelerin aşırı istek ve hırsları, öğrencinin bunalması veya kendisinden bekleneni karşılayamaması sonrasında çıkmaza girerek çok başka şekillere dönüşebiliyor.
Burada devreye giren öğrenci koçu, öğrencinin sorunlarını tespit ederek, eksik kısımlarının tamamlanmasını, ailenin de eksik yada fazla yaptığı bir durum var ise onu da tespit ederek, üçlü bir sinerji ortamında sorunların çözülmesine destek olmakta.
Bursa'da yaşıyor veya yaşadığınız bölgede istediğiniz gibi bir öğrenci koçuna sahip olamıyorsanız, Bursa öğrenci koçu olarak online koçluk seanslarımızı görüntülü iletişim kanallarından yapmaktayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder